Definita cuvantului piemont
PIEMÓNT s. n. relief de acumulare la contactul unei regiuni muntoase cu o depresiune sau cu o câmpie prin asocierea conurilor de dejecție. (< fr. piémont)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu piemont
CANTONAMENT (‹ fr.) s. n. 1. (MILIT.) (Loc de) instalare temporară a trupelor într-o localitate în afara cazărmii. 2. (SPORT) Loc de cazare și perioada de timp în care se desfășoară pregătirea în comun a unei echipe sau a unui lot de sportivi în vederea participării la o competiție de amploare. 3. (EC.) Limitarea drepturilor unui creditor. Vezi definitia »
PERTINÉNT, -Ă, pertinenți, -te, adj. 1. (Livr.) Care se potrivește exact obiectului despre care este vorba, care este adecvat pentru ceea ce vrea să argumenteze; potrivit, nimerit, convenabil; p. ext. care denotă profunzime, competență. ♦ (Jur.) Care se raportează exact la chestiune, la fondul cauzei; potrivit. 2. (Despre elemente lingvistice) Dotat cu o anumită funcțiune într-un sistem determinat. ♦ (Despre elemente fonice) Care servește într-o limbă dată la diferențierea semnificațiilor. – Din fr. pertinent. Vezi definitia »
emitent persoana imputernicita in scris de catre conducatorul unitatii,pentru adispune executarea unor lucrari in instaletiile electrice din exploatare pe baza uneia din masurile organizatorice A.L.;ITI-PM;A.S;DV.siPV. Vezi definitia »
TRIVALÉNT, -Ă, trivalenți, -te, adj. (Despre elemente chimice) Care are valența 3. – Din fr. trivalent. Vezi definitia »
OLIGÁNT, -Ă adj. (despre plante) cu flori puține. (< fr. oliganthe) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z