Definita cuvantului pieton
PIETÓN s. m. persoană care circulă pe jos; trecător. (< fr. piéton)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu pieton
SCHIATRÓN s. n. tub catodic al cărui ecran devine mai puțin luminos din punctul de impact cu fasciculul electronic. (< fr. skiatron) Vezi definitia »
CARIÓN s. m. (biol.) nucleu. (< gr. karyon) Vezi definitia »
CAMELEÓN, cameleoni, s. m. 1. Reptilă arboricolă și insectivoră din regiunile tropicale, cu gheare ca un clește, care o ajută să se prindă de copaci, și cu proprietatea de a-și schimba culoarea pielii potrivit mediului înconjurător (Chamaeleo vulgaris). 2. Fig. Persoană care-și schimbă purtarea și convingerile după împrejurări. [Pr.: -le-on] – Din fr. cameléon. Vezi definitia »
pripón (pripoáne), s. n.1. Odgon, funie cu care se leagă un animal la un țăruș. – 2. Stîlp, țăruș care servește la legat. – 3. Cîrmac, undiță, paragat. Sl. prĕponŭ „obstacol” (Miklosich, Slaw. Elem., 41; Cihac, II, 293; Conev 57), cf. sl. pripona, cuvînt cu sens obscur (Miklosich, Lexicon, 677), bg., sb., cr. pripon.Der. priponi, vb. (a lega un animal la un țăruș, mai ales un cal sau o capră; Arg., a încătușa); priponeală, s. f. (acțiunea de a lega). Vezi definitia »
AVORTÓN, avortoni, s. m. Om care prezintă mari scăderi fizice sau psihice; stârpitură. – Fr. avorton. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z