Definita cuvantului pigmenta
PIGMENTÁ vb. I. refl. (despre piele, țesuturi) a se colora datorită pigmenților ce se formează prin acțiunea soarelui, a unor tulburări etc. II. tr. (fig.) a tinctura. (< fr. pigmenter)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu pigmenta
COMPOSTÁ, compostéz vb. I. Tranz. 1. A marca data cu compostorul. 2. A marca cu compostorul biletul de călătorie. – Din fr. composter. Vezi definitia »
ADAPTÁ, adaptez, vb. I. 1. Tranz. A transforma pentru a corespunde anumitor cerințe; a face potrivit pentru întrebuințare în anumite împrejurări; a face să se potrivească. 2. Tranz. și refl. (Biol.) A (se) transforma prin adaptare (2). 3. Refl. și tranz. A (se) acomoda, a (se) deprinde, a (se) obișnui. – Din fr. adapter, lat. adaptare. Vezi definitia »
EXCEPTÁ vb. tr. a lăsa deoparte, a exclude. (< fr. excepter, lat. exceptare) Vezi definitia »
PILOTÁ vb. I. tr. 1. a conduce o (aero)navă, o locomotivă, o mașină etc. ca pilot1. 2. a conduce un vehicul sau o navă în condiții speciale. ◊ (fig.) a dirija, a călăuzi, a ghida. ◊ (fig.; despre o știință) a orienta o disciplină prin noțiunile și metodele proprii. II. intr. (despre nave, trenuri) a merge mai încet, cu precauție, datorită nesiguranței drumului. (< fr. piloter) Vezi definitia »
AVÉSTA s. f. pl. colecție de texte sacre mazdeene, atribuite lui Zoroastru. (< fr. Avesta) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z