Definita cuvantului pijama
PIJAMÁ s. f. îmbrăcăminte comodă de casă (pentru dormit), din pantaloni și bluză. (< fr. pyjama)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu pijama
ANIMÁ, aním, vb. I. Tranz. și refl. A (se) face mai activ sau mai expresiv; a (se) însufleți. [Prez. ind. și: animez] – Fr. animer (lat. lit. animare). Vezi definitia »
REÎNARMÁ, reînarméz, vb. I. Tranz. și refl. A(-și) reface potențialul de război; a(-și) înzestra armata cu mijloace noi de luptă, cu armament nou, a (se) înarma din nou. – Re1- + înarma (după fr. réarmer). Vezi definitia »
ma numesc Eckhardt Jozsef, am adresa: tata34[at]freemail.hu si am urmatoarea intrbare? in ultima vrena tot mai des se foloseste cuvantul „naschpa” atat in vorbirea curenta cat si de catre moderatorii televiziunii. deasemenea si cuvantul „locatii” in loc de localitate si/sau local se utilizeaza atat in presa scrisa cat si in televiziune. este corect? s-a schimbat ortografia si eu am raamas in urma (intrucat am 72 ani} si sunt de nationalitate maghiara.aca puteti va rog s-am raspundeti. va multumesc Vezi definitia »
forma folosita in Maramures pentru „castane” Vezi definitia »
LĂCRIMÁ, lăcrimez, vb. I. 1. Intranz. (Despre oameni) A-i curge lacrimile (de durere, jale, înduioșare etc.); a plânge (ușor), a lăcrima. 2. Intranz. și refl. (Despre ochi) A se umple (continuu) de lacrimi (ca urmare a unei dureri, a înduioșării, a unei boli etc.); a (se) înlăcrima. [Var.: lăcrămá vb. I.] – Din lat. lacrimare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z