Definita cuvantului plenison
PLENISÓN, -Ă adj. (despre vocale) cu caracter silabic. (după fr. plein son)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu plenison
MORIÓN, (1) morioane, s. n. 1. Coif metalic cu marginea răsfrântă și cu o creastă înălțată pe calotă, utilizat în sec. XVI. 2. Varietate de cuarț de culoare neagră sau bruna, utilizată ca piatră semiprețioasă la confecționarea unor bijuterii. [Pr.: -ri-on] – Din fr. morion. Vezi definitia »
PATISÓN [s.n. patisoane, s.m. patisoni]. Dovlecel rotund și plat (Cucurbita pepo), asemănător cu o farfurie cu marginile mai mult sau mai puțin vălurite, de culoare alb-gri, cu pulpa deosebit de delicată; se consumă fiert, umplut sau copt. – Fr. pâtisson; germ. Ufo (= farfurie zburătoare). Vezi definitia »
NEURÓN, neuroni, s. m. Element structural și funcțional de bază al sistemului nervos compus dintr-un corp celular protoplasmatic, care conține un nucleu, și din prelungiri protoplasmatice; neurocit. [Pr.: ne-u-] – Din fr. neurone. Vezi definitia »
JAM-SESSION s.n. Reuniune de jaz formată de soliști și acompaniatori în vederea improvizării în colectiv. [Pron. geim-seșn. / < americ. jam-session]. Vezi definitia »
BOSTON [bɔstn], oraș în NE S.U.A., pe țărmul Oc. Atlantic, centru ad-tiv al statului Massachusetts; 4,1 mil. loc. (1988, cu suburbiile Lawrence, Salem, Cambridge, Lynn, Somerville, Everett ș.a.). Mare centru comercial și financiar al țării și pr. port în NE S.U.A (20,6 mil. t, 1990). Aeroport internațional (Logan). Metrou. Constr. de mașini, aparataj electrotehnic, fotografic (sediul firmti „Polaroid”), produse chim., mase plastice, constr. navale, țesături și conf., piel. și încălț., ind. alim. Universitățlie Harvard (1636) și B. (1839). Institutul Tehnologic din Masachusetts (1904). Acad. de Științe și Arte. Muzee. Întemeiat în 1630. Aici, la 16 dec. 1773, cetățeni travestiți în indieni au distrus o mare cantitate de ceai, manifestîndu-și astfel nemulțumirea față de măsurile protecționiste ale autorităților engleze („Partida de ceai de la B.”); a constituit unul dintre episoadele premergătoare Războiului de Independență a Coloniilor Engleze din America de Nord. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z