Definita cuvantului pluton
PLUTÓN1 s. n. 1. subunitate militară mai mică decât compania. 2. grup de oameni (cu ocupații comune). ◊ grup compact de concurenți la o întrecere de fugă, la curse cicliste etc. (după fr. peloton, it. plotone)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu pluton
BILIÓN, bilioane, s. n. Număr egal cu o mie miliarde sau (în unele țări) cu un miliard. [Pr.: -li-on] – Din fr. billion. Vezi definitia »
SAPON- elem. „săpun”. (< fr. sapon-, cf. lat. sapo, -nis) Vezi definitia »
BUTÓN, (1) butoane, s. n., (2) butoni, s. m. 1. S. n. Piesă mică, în formă de disc, care, prin apăsare sau învârtire, asigură un contact electric sau o acțiune mecanică. ♦ Fus legat cu un capăt de corpul unei piese care efectuează o mișcare circulară, situat excentric față de axa de rotație a acesteia. 2. S. m. Un fel de nasture mobil din metal, sidef sau alte materiale cu care se încheie gulerele, manșetele etc. ♦ Capsă (1). – Din fr. bouton. Vezi definitia »
HISPANOFÓN, -Ă adj., s. m. f. (vorbitor) de limbă spaniolă. (< fr. hispanophone) Vezi definitia »
XILOFÓN, xilofoane, s. n. Instrument muzical de percuție, alcătuit dintr-un sistem de plăci de lemn acordate diferit, care vibrează și emit sunete când sunt lovite cu niște ciocănele de lemn, de sticlă sau de metal. – Din fr. xylophone. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z