Definita cuvantului polariscop
POLARISCÓP s. n. instrument pentru studierea efectelor de polarizare produse asupra luminii la trecerea ei printr-o substanță. (< fr. polariscope)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu polariscop
FIBROSCÓP, fibroscoape, s. n. (Med.) Instrument pentru studierea cavităților interne. – Din fr. fibroscope. Vezi definitia »
MAMOTRÓP, -Ă adj., s. n. (hormon) care stimulează dezvoltarea normală a sânului. (< fr. mammotrope) Vezi definitia »
STOP interj., (2, 3) stopuri s. n. 1. Interj. Stai! Oprește! ♦ (În telegrame, ca termen convențional pentru a marca sfârșitul unei fraze) Punct! 2. S. n. Oprire bruscă a mingii, a pucului la unele jocuri sportive. 3. S. n. Semafor care reglează circulația la întretăierea străzilor; lampa din spate a unui autovehicul, care se aprinde când autovehiculul frânează. 4. S. n. (Cin.; în compusele) Stop-cadru = efect folosit în cinematografie și televiziune, constând în oprirea mișcării și menținerea unei imagini staționare, după care se reia mișcarea, din faza la care a fost oprită. Stop-camera = procedeu de filmare combinată care constă în oprirea bruscă a aparatului de filmare și a personajelor din cadru, în efectuarea unor modificări scenice și reluarea filmării. – Din fr., engl. stop. Vezi definitia »
TINDALOSCÓP s. n. aparat optic pentru controlul rapid al prafului din aerul fronturilor de lucru subteran. (< germ. Tyndalloskop) Vezi definitia »
LAPAROSCÓP, laparoscoape, s. n. (Med.) Instrument pentru examinarea cavității abdominale; peritoneoscop. – Din fr. laparoscope. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z