Definita cuvantului polaritate
POLARITÁTE s. f. 1. proprietate a unui corp, a unei părți dintr-un corp de a avea în două puncte ale sale sarcini electrice sau magnetice de nume diferite. 2. (fil.) formă a contradicției în care laturile contrare se exclud și totodată se condiționează reciproc. ◊ puncte care definesc relația dintre doi termeni de opoziție, dar care se presupun reciproc. 3. (biol.) calitate a unui organism de a prezenta două extremități cu înfățișare și funcții diferite. (< fr. polarité)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu polaritate
CONTUBERNALITÁTE s.f. (Rar) Frăție de arme, camaraderie. [Cf. fr. contubernalité]. Vezi definitia »
Este o sintagmă care semnifică o acțiune de genul „trăiește clipa”, un semn al oamenilor care știu să se bucure de viață, să fie fericiți. Înseamnă să culegi “fructele” zilei, să te bucuri de ce ți-a oferit ziua care tocmai se termină. Vezi definitia »
VISCOELASTICITÁTE s. f. proprietate a unui material de a fi viscoelastic. (< fr. viscoélasticité) Vezi definitia »
BRAMANTE, Donato (1444-1514), arhitect renascentist italian. A dat o nouă orientare arhitecturii din sec. 16, îmbinînd armonios principiilie matematicii și staticii cu formele de tradiție clasică. A construit bisericile Santa Maria presso San Satiro și Santa Maria delle Grazie din Milano, „tempietto” di San Pietro in Montorio (Roma) și a început reconstrucția bazilicii San Pietro din Roma. A executat și fresce. Vezi definitia »
INICUITÁTE s.f. v. inicvitate. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z