Definita cuvantului policromatism
POLICROMATÍSM s. n. 1. policromie (1). 2. teorie care afirmă existența în analizatorul optic a mai mult de trei elemente sensibile la tonuri cromatice. (< policromat + -ism)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu policromatism
LOBBYÍSM s. n. activitate de culise desfășurată în scopul influențării de către grupuri de afaceri, prin agenți speciali, a oamenilor de stat, pentru a adopta în organele legislative, în organizații internaționale etc. anumite hotărâri. (< engl. lobbyism) Vezi definitia »
SCIENTÍSM2 s.n. Doctrină și practică a unei secte creștine din Statele Unite ale Americii, fundată pentru a combate prin rugăciune orice rău fizic sau moral. [Pron. sci-en-. / cf. it. scientismo, engl. scientism]. Vezi definitia »
DALTONÍSM s. n. Defect al vederii care constă în incapacitatea de a distinge culorile, în special roșul de verde. – Din fr. daltonisme. Vezi definitia »
STIGMATÍSM s. n. Proprietate a unui sistem optic de a forma pentru fiecare punct al unui obiect o imagine care este tot un punct (și nu o imagine deformată). – Din fr. stigmatisme. Vezi definitia »
SILABÍSM s. n. sistem de scriere silabică. (< fr. syllabisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z