Definita cuvantului poliginie
POLIGINÍE s. f. 1. însușire a unei plante de a avea mai multe pistile sau de a fi poligamă (II). 2. caracterul societăților de insecte care au mai multe „regine”. (< fr. polygynie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu poliginie
CUSTODÍE, custodii, s. f. Pază, păstrare (și administrare) a unui obiect (pus sub sechestru). – Din lat. custodia. Cf. sl. kustodija. Vezi definitia »
PSALMODÍE s.f. Mod de a cânta, de a recita psalmii; (p. ext.) fel monoton de a citi, de a declama. [Gen. -iei. / < fr. psalmodie]. Vezi definitia »
REÁCȚIE s.f. 1. Faptul de a reacționa; atitudine, manifestare ca răspuns la ceva. 2. Răspuns nemijlocit al materiei vii la acțiunea unui excitant. 3. Transformarea uneia sau a mai multor substanțe chimice cu ajutorul unor agenți externi sau al altor substanțe chimice. 4. Efect egal și de sens contrar, opus cauzei care produce o acțiune. ♦ Reacție nucleară = ansamblu de fenomene prin care un nucleu atomic ciocnit de o particulă grea sau de un foton suferă o schimbare a structurii sale. ◊ Reacție în lanț = proces care se poate reînnoi prin el însuși pentru că o parte a produsului e întotdeauna în stare a reimpulsiona reacția. [Gen. -iei, var. reacțiune (3) s.f. [în DN]. / cf. fr. réaction, germ. Reaktion, rus. reakțiia]. Vezi definitia »
PERICHISTECTOMÍE s.f. (Med.) Operație chirurgicală a țesutului periparazitar în tratamentul chistului hidatic. [Gen. -iei. / < fr. périkystectomie]. Vezi definitia »
POLÚȚIE, poluții, s. f. Scurgere spontană (mai ales în timpul nopții) a lichidului seminal la bărbat. – Din fr. pollution. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z