Definita cuvantului poligonal
POLIGONÁL, -Ă adj. în formă de poligon. (< fr. polygonal)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu poligonal
CHEFAL (‹ ngr.) s. m. Pește teleostean, marin, migrator, din familia mugilide, răspîndit pe litoralul european și african al Oc. Atlantic, în mările Mediterană, Neagră, Azov, de c. 20-50 cm și 200-800 g, cu corpul fusiform, solzi și pe cap, de culoare cenușiu-verzui-albăstrui cu auriu și argintiu (Mugil auratus). Vezi definitia »
DIMENSIONÁL, -Ă, dimensionali, -e, adj. Care arată dimensiunea, privitor la dimensiune. [Pr.: -si-o-] – Din germ. dimensional, fr. dimensionnel. Vezi definitia »
POTENȚIÁL, -Ă adj. 1. A cărui forță este în stare latentă. ♦ Energie potențială = energie pe care o posedă un corp capabil de a produce o manifestare energetică. 2. Posibil; presupus posibil. ♦ Propoziție potențială = propoziție care exprimă posibilitatea realizării unei acțiuni fără a preciza dacă aceasta se realizează sau nu. // s.n. 1. (Fiz.) Capacitatea de a produce o manifestare energetică, un lucru mecanic. 2. Capacitate de dezvoltare, de desfășurare a unei forțe, a unei activități; putere. ♦ Potențial de război = capacitatea militară a unui stat. 3. Mod verbal care prezintă acțiunea ca posibilă. [Pron. -ți-al, pl. -le, -luri. / cf. fr. potentiel, lat. potentialis]. Vezi definitia »
GERUNDIVÁL, -Ă, gerundivali, -e, adj. Care este construit cu gerundivul; care conține un gerundiv. – Gerundiv + suf. -al. Vezi definitia »
LABIODENTÁL, -Ă adj., s.f. (Sunet) la a cărui articulare participă buzele și dinții. [Pron. -bi-o-. / < fr. labiodental]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z