Definita cuvantului polisindeton
POLISÍNDETON s. n. figură de stil constând în întrebuințarea repetată a unei conjuncții pentru a da mai multă energie unui discurs. (< fr. polysyndète, gr. polysyndeton)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu polisindeton
BATÓN, batoane, s. n. Bucată (de vanilie, de ciocolată, de ceară etc.) lunguiață sau în formă de bastonaș. – Din fr. bâton. Vezi definitia »
GIRAVIÓN, giravioane, s. n. Nume generic dat aeronavelor cu aripile având o mișcare giratorie. [Pr.: -vi-on] – Din fr. giravion. Vezi definitia »
DODECAGÓN, dodecagoane, s. n. Poligon cu douăsprezece laturi și douăsprezece unghiuri. – Din fr. dodécagone. Vezi definitia »
MANSIÓN s. n.. 1. (ant.) loc de popas pentru călători și curieri oficiali de-a lungul unui drum în lumea romană. 2. (în evul mediu) parte a decorului unui teatru unde se desfășura succesiv acțiunea fiecărei scene. (< fr. mansion, lat. mansio) Vezi definitia »
PLANTÓN, plantoane, s. n. Serviciu de pază în interiorul cazărmilor sau al clădirilor militare, executat de ostași neînarmați. ♦ Ostaș care execută un schimb în serviciul de pază de mai sus; p. gener. orice persoană care face de pază într-un loc. ◊ Loc. adv. De planton = de pază, de strajă. – Din fr. planton. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z