Definita cuvantului politiza
POLITIZÁ vb. tr. a orienta ceva sau pe cineva în sens politic; a da caracter politic. (< fr. politiser germ. politisieren)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu politiza
FORMALIZÁ vb. tr. a croi cu circularul panourile de lemn suprapuse după diferite forme și dimensiuni cerute de producție. (< format + -iza) Vezi definitia »
NAVIGABILIZÁ vb. I. tr. A amenaja un curs de apă sau o cale de acces într-un port pentru navigația navelor. [Et. incertă]. Vezi definitia »
IMOBILIZÁ vb. tr. 1. a pune pe cineva sau ceva în imposibilitatea de a se mișca; a înțepeni. 2. a investi mari disponibilități materiale și bănești într-o întreprindere, într-o afacere, scoțându-le din circuitul normal. (< fr. immobiliser) Vezi definitia »
DESOVIETIZÁ vb. tr. a lua măsuri de înlăturare a unor instituții, a unui regim de tip sovietic. (< de1- + sovietiza) Vezi definitia »
MINERALIZÁ vb. I. tr., refl. (despre metale) a (se) transforma în mineral. II. tr. 1. a modifica apa prin descompunerea substanțelor minerale. 2. a da aspect de mineral. (< fr. minéraliser) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z