Definita cuvantului populism
POPULÍSM s. n. 1. mișcare politică rusă de la sfârșitul sec. XIX care preconiza o societate socialistă, contrară industrialismului occidental. 2. ideologie a mișcării politice și artistice care vedea în popor un model etic și social. 3. atitudine favorabilă satisfacerii dorințelor poporului, chiar în detrimentul intereselor reale ale acestuia. (< fr. populisme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu populism
TOMÍSM s.n. Doctrină teologică și filozofică profesată de teologul italian Toma d'Aquino, în sec. XIII, care a susținut „armonia” dintre știință, întemeiată pe rațiune și religie, întemeiată pe credință, afirmând că știința și filozofia trebuie să slujească religiei. [< fr. thomisme, cf. Toma d'Aquino – teolog și filozof italian medieval]. Vezi definitia »
AUTOTURÍSM s.n. Automobil destinat transportului de persoane cu o capacitate de două până la șapte locuri; turism. [Cf. fr. auto(mobile de) tourisme]. Vezi definitia »
ACTINOTROPÍSM s. n. îndreptare a plantelor către radiațiile de lumină. (< fr. actinotropisme) Vezi definitia »
APRIORÍSM s. n. (La Kant și la discipolii lui) Concepție falsă, idealistă, care consideră timpul, spațiul, cauzalitatea etc. nu ca pe niște forme ale existenței reflectate în simțuri prin experiență, ci ca forme înnăscute ale conștiinței, anterioare experienței și independente de ea. [Pr.: -pri-o-] – Germ. Apriorismus. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z