Definita cuvantului post
POST2 s. n. 1. loc în care se exercită o anumită activitate; funcție, slujbă. 2. loc în care se găsește un planton, o santinelă (în timpul gărzii), o unitate militară pentru executarea anumitor operații. 3. instalație cuprinzând aparatura necesară pentru executarea anumitor operații tehnice. ♦ ~ sanitar (sau de prim ajutor) = ansamblu de încăperi, mijloace tehnico-sanitare și personal calificat pentru acordarea primelor îngrijiri accidentaților și bolnavilor. 4. categorie în care sunt introduse într-o evidență contabilă sume de bani, materiale etc. (< fr. poste)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu post
ATEÍST, -Ă, ateiști, -ste, adj. (Rar) De ateu, referitor la ateism. – Din fr. athéiste. Vezi definitia »
manelist, -ă, maneliști, -iste s. m., s. f., adj. 1. (peior.) (cântăreț / cântăreață) care interpretează cântece de valoarea artistică îndoielnică, cu texte adesea vulgare sau obscene. 2. (cântăreț / cântăreață) care interpretează cântece de petrece sau de dragoste cu melodii tărăgănate, specifice popoarelor orientale. Vezi definitia »
ULTRASUPRAREALÍST, -Ă adj. De un suprarealism exagerat. [< ultra- + suprarealist]. Vezi definitia »
MORALÍST, -Ă, moraliști, -ste, s. m. și f. 1. Filozof, gânditor, scriitor etc. care se preocupă de probleme de morală. 2. (Fam.; peior.) Persoană căreia îi place să dea sfaturi cicălitoare, să dojenească mereu. – Din fr. moraliste. Vezi definitia »
CANONÍST s.m. Specialist în dreptul canonic. [< fr. canoniste]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z