Definita cuvantului contratip
CONTRATÍP, contratipuri, s. n. Copie negativă a unui film obținută după un pozitiv intermediar și folosită pentru un număr mare de copii pozitive. – Din fr. contretype.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu contratip
sclip (-puri), s. n. – (Mold.) Boltă. Pol. sklep (Tiktin). – Der. sclipui, vb. (înv., a bolti; Mold., a asambla, a reuni) al cărui ultim sens a fost pus în legătură de Candrea cu bg. sklepvam, și de Scriban cu a sclipi. Vezi definitia »
POLÍP s.m. 1. Animal nevertebrat de apă care are capul înconjurat de tentacule. 2. Excrescență cărnoasă formată pe mucoasa nasului, a laringelui etc. [< fr. polype, cf. lat. polypus, gr. polypous < polys – numeros, pous – picior]. Vezi definitia »
POLÍP1 s. m. 1. animal celenterat fixat, cu corpul în formă de săculeț, cu un orificiu buco-anal, înconjurat de tentacule. 2. excrescență pediculată, cărnoasă sau fibroasă, care apare pe mucoasa nasului, a laringelui etc. (< fr. polype) Vezi definitia »
TELETÍP s. n. 1. teleimprimator. 2. aparat telegrafic care permite culegerea de caractere tipografice de la distanță. 3. mașină de scris comandată electric, la distanță. (< fr. télétype, germ. Teletyp) Vezi definitia »
CIP1 s. n. mică stelă funerară sau votivă. (< fr. cippe, lat. cippus, stâlp) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z