Definita cuvantului prehominieni
PREHOMINIÉNI s. m. pl. grup de hominieni intermediar între om și maimuțele antropiode: pitecantropul, sinantropul, africantropul. (< fr. préhominiens)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu prehominieni
Bani, o suma de bani. EX – Cum stai cu goaza? Termen auzit in regiunea Prahova Vezi definitia »
COTILOSAURIÉNI s.m.pl. Ordin de reptile fosile înrudite cu stegocefalii; (la sg.) animal din acest ordin. [Pron. -sa-u-, sg. cotilosaurian. / < germ. Kotylosaurier, cf. gr. kotyle – cavitate, sauros – șopârlă]. Vezi definitia »
a-i veni (cuiva) jitia expr. a i se face greață, a se scârbi (de ceva / de cineva). Vezi definitia »
nănăní, nănănésc, vb. IV (reg.) a îngâna un cântec de leagăn; a nănăi. Vezi definitia »
revení (-nésc, revenít), vb.1. A se macera, a se înmuia, a frămînta. – 2. A se jilăvi, a se umezi. – Var. răveni. Mag. revedni „a putrezi” de la rev „putreziciune” (Cihac, II, 623). După Tiktin și Candrea, ar trebui să se pornească de la reavăn, care ar indica umezeala pămîntului și ar proveni din sl. revinŭ „plan, neted”. Dar, pe lîngă dificultatea semantică, sensul de „putreziciune” este sigur în cuvîntul rom., cf. Coresi: mirul are oarece tărie și usucă și răveneala trupului suge-o. Der. reavăn (var. ravăn, reven), adj. (umed), mai curînd decît de la vb., poate direct din mag. (cf. și sb. ravenica „scurgere a unei mlaștini într-un rîu”); reveneală (var. răveneală), s. f. (umezeală, briză, răcoare). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z