Definita cuvantului prelevație
PRELEVÁȚIE s. f. prelevare. (< fr. prélevation)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu prelevație
TEOFANÍE s.f. (Rel.) 1. Apariție sau manifestare a divinității în formă personală ori impersonală. 2. Obiect în care s-ar realiza manifestarea divină. [Pron. te-o-, gen. -iei. / cf. it. teofania, gr. theophaneia – apariție a divinității]. Vezi definitia »
DISFORÍE s. f. tulburare a dispoziției caracterizată prin tristețe profundă și nemulțumire de sine. (< fr. dysphorie) Vezi definitia »
-ARHIE Element secund de compunere savantă a cuvintelor cu semnificația „stăpânire”, „putere”. [Pron. -hi-e, gen. -iei. Scris și -archie. / cf. fr. -archie, it. -archia < gr. archos – stăpân]. Vezi definitia »
PANTOFĂRÍE2, pantofării, s. f. 1. Atelier în care se confecționează sau se repară pantofi sau orice fel de încălțăminte; cizmărie; p. ext. magazin în care se vinde încălțăminte. 2. (La sg., cu sens colectiv) Mulțime de pantofi. – Pantof + suf. -ărie. Vezi definitia »
INVENȚIE BREVETABILĂ s.f.1.O soluție tehnică care este nouă, implică o activitate inventivă, este susceptibilă de aplicare industrială și care rezolvă o problemă tehnică din orice domeniu tehnologic. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z