Definita cuvantului programare
PROGRAMÁRE s. f. 1. acțiunea de a programa; operația de elaborare a programului în vederea rezolvării unei probleme la calculatorul electronic. 2. ramură a matematicii aplicate care studiază principiile și metodele de rezolvare pentru probleme de optimizare ce apar în planificare. ♦ ~ liniară = cea mai simplă formă a programării matematice, care se ocupă cu studiul problemelor de maximizare sau minimizare a unei funcții liniare cu mai multe variabile. (< programa)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu programare
IZOLÁRE s.f. Acțiunea de a izola și rezultatul ei; separare; izolație. [< izola]. Vezi definitia »
CAUCIUCÁRE, cauciucări, s. f. Acțiunea de a cauciuca și rezultatul ei. [Pr.: ca-u-] – V. cauciuca. Vezi definitia »
OVALIZÁRE, ovalizări, s. f. Acțiunea de a se ovaliza și rezultatul ei. – V. ovaliza. Vezi definitia »
CUANTIFICÁRE s. f. 1. faptul de a cuantifica. 2. procedeu al mecanicii cuantice pentru stabilirea valorilor luate de mărimile fizice care caracterizează proprietatea sistemelor atomice sau ale particulelor elementare. 3. ă predicatului = operație logică prin care se precizează cantitatea predicatului în raport cu subiectul. 4. introducere a determinațiilor cantitative în definirea și exprimarea conceptelor științifice. (după fr. quantification) Vezi definitia »
BANGALORE [bængəlɔ:], oraș în S Indiei, centru ad-tiv al al statului Karnataka; 4,61 mil. loc. (1990, cu suburbiile). Nod de comunicații. Aeroport internațional. Mare centru comercial. Ind. textilă, alim. și de prelucr. a metalelor (mașini agricole, vagoane, avioane). Hîrtie, prod. farmaceutice. Vechi oraș-fortăreață (sec. 16). Monumente. Universitate. Laborator național de cercetări aeronautice și cosmice (1960). Stațiune climaterică. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z