Definita cuvantului proletcultism
PROLETCULTÍSM s. n. atitudine față de problemele artei și culturii, în fosta URSS, după Revoluția din Octombrie, vizibilă și în restul țărilor comuniste, care respingea întreaga moștenire culturală a trecutului, susținând că ea nu este utilă poporului, și promova ideea creării unei culturi „pur proletare”. (după rus. proletikultovșcina)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu proletcultism
EMPIRIOCRITICÍSM s. n. curent filozofic pozitivist care rupea experiența, de materie și concepea lumea ca un simplu complex de senzații, negând existența obiectivă a realității lumii; machism. (< rus. empiriokritițizm) Vezi definitia »
EMOTIVÍSM s.n. Școală etică neopozitivistă care consideră că fundamentul noțiunilor și al judecăților morale este pur emotiv, exprimând doar intențiile și dorințele celui care le enunță. [Cf. fr. émotivisme]. Vezi definitia »
PASIONALÍSM s.n. (Rar) Pasionalitate. [Pron. -si-o-. / < pasional + -ism]. Vezi definitia »
IDIOCROMATÍSM s. n. proprietate a unor minerale de a avea culoare proprie. (< fr. idiochromatisme) Vezi definitia »
TITANÍSM s.n. Spirit de revoltă. ♦ Atitudine, specific romantică, de revoltă împotriva dominației răului, care preconiza eliberarea totală a geniului, incapabil a se adapta la legile strâmte ale existenței comune, răsturnarea ordinii existente. [< fr. titanisme]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z