Definita cuvantului propulsa
PROPULSÁ vb. tr. 1. a imprima unui vehicul, unui obiect etc. ♦ mișcare de înaintare. 2. a proiecta departe, cu violență. 3. (fig.; fam.) a stimula. (< fr. propulser, lat. propulsare)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu propulsa
PROPULSÁ, propulsez, vb. I. Tranz. A imprima unui obiect (de obicei unui vehicul) o mișcare de înaintare (cu ajutorul unui propulsor). ♦ P. ext. A proiecta (6) departe, cu violență; a împinge, a arunca. – Din fr. propulser, lat. propulsare. Vezi definitia »
PISÁ, pisez, vb. I. Tranz. 1. A zdrobi, a sfărâma o substanță, un corp solid prin loviri repetate (cu pisălogul, cu ciocanul etc.), pentru a le face mai mărunte sau a le preface în praf. 2. A bătători, a bătuci, a frământa cu picioarele zăpada, pământul etc.; p. ext. a dansa, a juca. 3. Fig. A bate tare, a snopi în bătaie. 4. Fig. A plictisi, a bate la cap, a sâcâi pe cineva, repetându-i același lucru; a pisălogi. – Lat. pi(n)sare. Vezi definitia »
DEZINTERESÁ, dezintereséz, vb. I. Refl. A nu manifesta nici un interes pentru cineva sau ceva, a nu-i păsa, a nu se (mai) îngriji de cineva sau de ceva. – Din fr. désintéresser. Vezi definitia »
LISÁ vb. I. tr. A efectua operația de lisare. [< fr. lisser]. Vezi definitia »
RETRECISÁ vb. I. tr., refl. (Franțuzism) A face mai îngust; a îngusta. [Var. retreciza vb. I. / cf. fr. rétrécir]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z