Definita cuvantului prostituată
PROSTITUÁTĂ s. f. femeie care practică prostituția; femeie de stradă. (< fr. prostituée)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu prostituată
GRÉVĂ s.f. Formă de luptă constând din încetarea organizată a lucrului cu scopul de a constrânge pe patroni sau guvernul să satisfacă unele revendicări economice sau politice. ◊ Greva foamei = refuz de a mânca, folosit ca manifestare de protest politic. [< fr. grève, cf. Place de la Grève – loc în Paris unde se adunau șomerii pentru a fi angajați]. Vezi definitia »
NEOTECTÓNICĂ s.f. Totalitatea mișcărilor neotectonice. ♦ Parte a geologiei care studiază mișcările de formare a scoarței terestre de la sfârșitul terțiarului și până în prezent. [Gen.-cii. / cf. germ. Neotektonik]. Vezi definitia »
a petrece o noapte albă expr. a nu dormi, a sta treaz toată noaptea. Vezi definitia »
TEMPÉSTĂ s. f. 1. perturbație atmosferică violentă; furtună, uragan. 2. (fig.) manifestare bruscă și neașteptată. (< lat., it. tempesta) Vezi definitia »
MIRONOSÍȚĂ, mironosițe, s. f. 1. (Bis.) Fiecare dintre femeile care au dus balsamuri la mormântul lui Isus pentru a-i unge trupul; p. gener. femeie cucernică, smerită. ◊ Expr. A face pe mironosița = a-și lua aere de nevinovăție, a simula pietate și modestie. ♦ Epitet dat unei femei prefăcute, care simulează nevinovăția, modestia. 2. Specie de fluture cu aripile din față albe cu pete cafenii și cu cele din spate cenușii-albăstrii (Lymantria monacha). – Din sl. mironosica. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z