Definita cuvantului protează
PROTEÁZĂ TE-A-/ s. f. enzimă care catalizează descompunerea protidelor din aminoacizi. (< fr. protéase)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu protează
DECONFITÚRĂ s. f. stare de insolvabilitate a unui debitor; faliment. (< fr. déconfiture) Vezi definitia »
PARABIÓZĂ s. f. (biol.) 1. situație în care doi indivizi sunt legați între ei prin naștere. 2. grefă în care doi indivizi sunt uniți artificial printr-o circulație sangvină comună, pentru observații fiziologice. 3. pierdere a conductibilității normale a unui nerv ca urmare a unei vătămări locale. 4. stare a unui organism la limita condițiilor vitale. (< fr. parabiose) Vezi definitia »
RETÓRTĂ, retorte, s. f. Vas de sticlă, de pământ, de metal, de obicei în formă de balon, cu gâtul lung și curbat, întrebuințat pentru distilare la temperaturi mai ridicate în laboratoare sau în industrie. ◊ Cărbune de retortă = cărbune dur, bun conducător de electricitate, care se depune pe pereții retortelor în care se distilează cărbunele la fabricarea gazului de iluminat și care are întrebuințări în electrotehnică. – Din fr. retorte, germ. Retorte. Vezi definitia »
prelípcă, prelípci, s.f. (reg.) încăpere alipită unei case țărănești, care servește ca adăpost pentru animale, ca magazie, ca șopron. Vezi definitia »
potróșcă s.f. (reg.) 1. putinei. 2. (în forma: potoroașcă) coș de diferite forme, în care se coace pâinea. 3. (în loc. adv.) de-a potoroașca = de-a rostogolul. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z