Definita cuvantului protocarbură
PROTOCARBÚRĂ s. f. combinația cea mai săracă în carbon pe care un corp simplu o poate forma cu acesta. (< fr. protocarbure)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu protocarbură
ciochínă, s. f.1. Partea din spate a șeii. – 2. Cîrlig, cange. – 3. Maleolă, gleznă. Probabil de la cioc „cîrlig”, cu suf. -nă, cf. ciorchină. DAR consideră etimonul necunoscut. Alții s-au gîndit la tc. çikin „raniță” (Roesler 608; Șeineanu, II, 129), sau la sb. čukalj, čekljun „cîrlig”, care prezintă dificultăți fonetice (Cihac, II, 549). – Der. ciochinar, s. n. (curea, legătură la oblînc). Vezi definitia »
VÚVĂ, vuve, s. f. (Reg.) Dairea, tamburină. – Et. nec. Vezi definitia »
PÚPĂ1 / PUPĂ2 – 2 definitii care au fost sterse (presupun de [gall]) si nu inteleg de ce. Chiar daca ele se mai gasesc si in DEX'98, au legatura cu cuvantul NÍMFĂ, si in final, cand se va trece la rezolvarea in intregime a DN-ului, oricum vor trebui introduse. Sau... ar putea ramane pe dinafara, pentru ca in DN-ul meu ele ar fi putut ramane bifate ca fiind rezolvate. [Laura]. Vezi definitia »
STÉLĂ s. f. 1. monument funerar, coloană sau obelisc, dintr-un singur bloc de piatră, care poartă de obicei o inscripție. 2. colonetă având deasupra un obiect decorativ, o statuetă etc. (< lat. stela, fr. stèle) Vezi definitia »
CONTRAOFENSÍVĂ s. f. trecere de la apărare la ofensivă. (< fr. contre-offensive) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z