Definita cuvantului narodnicism
NARODNICÍSM s. n. Mișcare social-politică din Rusia în a doua jumătate a sec. XIX, care susținea că principala forță revoluționară este țărănimea și intelectualitatea, și care acorda personalităților, eroilor rolul de creatori ai istoriei. – Narodnic + suf. -ism.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu narodnicism
PATERNALÍSM s. n. 1. sistem social caracterizat prin predominanța celor mai vârstnici sau a unuia care deține o influență personală asupra grupului. 2. pretins interes pe care l-ar manifesta patronii sau conducătorii de fabrici față de bunăstarea muncitorilor, față de atmosfera din întreprindere, de relațiile interumane. 3. protecție, protejare, tutelare excesivă a propriului copil, motivată printr-o dragoste și grijă deosebite. (< fr. paternalisme) Vezi definitia »
MINITURÍSM s. n. turism de mică amploare. (< fr. mini-tourisme) Vezi definitia »
PARALELOTROPÍSM s. n. mișcări de orientare paralelă a organelor vegetale cu direcția sursei de excitație luminoasă. (< fr. parallélotropisme) Vezi definitia »
MONOFILETÍSM s. n. situație a unui grup de animale sau de plante care descind dintr-un strămoș comun. (< fr. monophylétisme) Vezi definitia »
MURALÍSM s. n. curent artistic din sec. XX caracterizat prin mari picturi murale pe teme populare sau pentru propagandă națională. (< fr. muralisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z