Definita cuvantului nart
NART, narturi, s. n. 1. Sumă de bani fixată în trecut de autorități ca limită maximă a impozitului pe produse, pe vite etc. 2. Preț maximal fixat în trecut de autorități pentru vânzarea anumitor mărfuri de primă necesitate; p. ext. preț al unei mărfi. 3. Normă de muncă pe care țăranii clăcăși erau obligați să o realizeze într-o zi pe moșia boierului. – Din tc. nark.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu nart
ELIPÓRT, eliporturi, s. n. Aeroport de dimensiuni reduse, construit special pentru elicoptere. [Var.: helipórt s. n.] – Din fr. héliport. Vezi definitia »
BROCÁRT s.n. Stofă ornamentală cu fir de aur, de argint etc. ♦ Țesătură de bumbac sau de in folosită pentru lenjerie de pat. [Pl. -turi, var. brocard, brocat s.n. / < fr. brocart, cf. it. broccato]. Vezi definitia »
AZINCOURT [azẽcur], localit. în NV Franței (Nord-Pas-de-Calais), unde, în cursul Războiului de 100 de Ani, armata franceză a fost înfrîntă de cea engleză (oct. 1415). Vezi definitia »
CART1 s. n. 1. serviciu la bordul navelor, cu durata de patru ore. 2. unitate de măsură pentru unghiuri, de 11,15ș (a 32-a parte din roza vânturilor); rumb. 3. unitate de volum anglo-americană, de 1,136 l. (< fr. quart) Vezi definitia »
FLIRT s.n. 1. Schimb de complimente și de amabilități între două persoane de sex opus; galanterie, cochetărie. 2. Legătură de dragoste ușoară, nestatornică. ♦ Persoană cu care se întreține o astfel de legătură. [< fr., engl. flirt]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z