Definita cuvantului pupitru
PUPÍTRU s. n. 1. masă cu suprafața înclinată, pe care se poate scrie, citi etc. ◊ cutie cu capac înclinat, care se așază pe o catedră, pe o masă. 2. suport pentru partiturile muzicale. ♦ la ~ = la conducerea unei orchestre, cu dirijor. ◊ ~ de comandă = tablou, instalație pe care sunt montate comenzile pentru controlul și dirijarea unui proces tehnologic. (< fr. pupitre)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu pupitru
CURBIMÉTRU s. n. instrument cartografic pentru măsurarea distanțelor curbe pe hărțile și planurile topografice. (după fr. curvimètre) Vezi definitia »
UROMÉTRU, urometre, s. n. Aparat care servește la determinarea densității urinei. – Din fr. uromètre. Vezi definitia »
vezi că-ți pute curu’! expr. (adol., vulg.) minți! Vezi definitia »
BOLOMÉTRU, bolometre, s. n. Instrument pentru determinarea intensității radiației termice prin măsurarea încălzirii unui element sensibil expus radiației. – Din fr. bolomètre. Vezi definitia »
guru, guru s. m. (peior., pub.) 1. escroc de mare anvergură specializat în manipularea în masă a credulilor sub masca unei ocupații sau a unei activități cu pretenții științifice. 2. (tox.) consumator de droguri cu experiență, care îndrumă primii pași ai celor ce-și administrează droguri pentru prima oară. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z