Definita cuvantului quetzal
QUETZAL [CHE-ȚÁL] s. m. I. pasăre frumoasă, de mărimea unei mierle, din America Centrală, care simbolizează dorința de libertate. II. unitatea monetară a Guatemalei. (< sp. quetzal)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu quetzal
OMBILICÁL, -Ă, ombilicali, -e, adj. Care aparține ombilicului, privitor la ombilic. ◊ Cordon ombilical = formație anatomică în formă de tub care conține vase sangvine și care leagă placenta fătului de mamă, asigurând schimburile nutritive dintre mamă și făt. – Din fr. ombilical. Vezi definitia »
INTERVERTEBRÁL, -Ă, intervertebrali, -e, adj. (Anat.) Care este situat între vertebre. – Din fr. intervertébral. Vezi definitia »
EPICICLOIDÁL, -Ă adj. Referitor la epicicloidă. [Pron. -clo-i-. / < fr. épicycloïdal]. Vezi definitia »
COMERCIÁL, -Ă, comerciali, -e, adj. Care aparține comerțului, privitor la comerț; din comerț; negustoresc. [Pr.: -ci-al] – Din fr. commercial, lat. commercialis. Vezi definitia »
VIRTUÁL, -Ă, virtuali, -e, adj. Care există numai ca posibilitate, Fără a se produce (încă) în fapt; al cărui efect este potențial, și nu actual. ◊ Imagine virtuală = imagine în care punctele convergente se găsesc în prelungirea razelor de lumină ale unui sistem optic, neputând fi prinse pe un ecran. [Pr.: -tu-al] – Din fr. virtuel. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z