Definita cuvantului rachetă
RACHÉTĂ1 s. f. 1. vehicul spațial fusiform, fără echipament de sustentație, propulsat cu ajutorul unui motor cu reacție. ♦ ~ cosmică = rachetă de mari dimensiuni servind la plasarea pe orbite a sateliților artificiali și a navelor cosmice; motor- ~ = motor la care propulsia se face prin evacuarea cu mare viteză a unui jet gazos; ~ meteorologică = rachetă recuperabilă, dotată cu aparate speciale de măsură, folosită pentru investigații ale atmosferei până la 150 km altitudine. 2. cartuș special, cu materii explozibile, care ard producând lumină de diferite culori. (< germ. Rakete, rus. raketa)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu rachetă
PREMENEÁLĂ s. f. v. primeneală. Vezi definitia »
GONDOLĂ s. f. 1. BarcĂ? vene ianĂ? lungĂ?, cu fundul plat, încovoiatĂ? la prorĂ? si la pupĂ?, care se manevreazĂ? cu o singurĂ? vâslĂ?, în picioare. 2. Locas în care se plaseazĂ? motorul avionului atunci când se gĂ?seste în fuzelaj sau echipamentele unui vehicul orbital. o ~ de dirijabil = nacelĂ?. 3. TonetĂ? rotundĂ? care serveste la prezentarea mĂ?rfurilor întrâ??un magazin. -Din it. Gondola, fr. Gondole Vezi definitia »
MOFTANGIOÁICĂ, moftangioaice, s. f. (Fam.) Femeie neserioasă, flecară, palavragioaică. – Moftangiu + suf. -oaică. Vezi definitia »
METHEMOGLOBÍNĂ s. f. pigment sangvin anormal, brun- deschis, datorat oxidării hemoglobinei. (< fr. méthémoglobine) Vezi definitia »
CARÉTĂ, carete, s. f. Trăsură închisă, cu patru roți. [Var.: (reg.) carâtă s. f.] – Din rus. kareta. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z