Definita cuvantului radiopatologie
RADIOPATOLOGÍE s. f. disciplină care studiază bolile provocate de raze X sau de corpuri radioactive. (< fr. radiopathologie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu radiopatologie
PNEUMOENCEFALOGRAFÍE s. f. procedeu radiologic de explorare a sistemului nervos central, folosind aerul ca mediu de contrast; encefalografie gazoasă. (< fr. pneumoencéphalographie) Vezi definitia »
SOCIOGRAFÍE s. f. 1. Observare, înregistrare și descriere a societăților ca entități istorice concrete. 2. Curent care susține că sociologia trebuie să se reducă la simpla descriere a faptelor, fără interpretarea lor teoretică. [Pr.: -ci-o-] – Din fr. sociographie. Vezi definitia »
CICLOCEFALÍE, ciclocefalii, s. f. (Med.) Monstruozitate constând din lipsa totală sau parțială a nasului și situarea ochilor, uniți, într-o singură orbită. – Din fr. cyclocéphalie. Vezi definitia »
XANTOPSÍE s. f. tulburare a vederii, cauzată de icter, care face ca bolnavul să vadă totul în galben. (< fr. xanthopsie) Vezi definitia »
FÁSCIE1 s. f. 1. mănunchi de nuiele legat cu o curea în jurul unei securi, simbol al puterii, purtat în Roma antică de lictorii care însoțeau pe dictatori, consuli etc. 2. fașină. 3. (herald.) figură orizontală având lățimea ceva mai puțin de 1/3 din lățimea scutului. (< lat. fascis) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z