Definita cuvantului radiotelescop
RADIOTELESCÓP s. n. instrument pentru recepționarea, măsurarea și studierea undelor radiofonice emise de corpurile cerești. (< fr. radiotéléscope)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu radiotelescop
DICROSCÓP s. n. instrument pentru punerea în evidență a dicroismului mineralelor. (< germ. Dichroskop) Vezi definitia »
FLUOROSCÓP s. n. 1. instrument folosit în fluoroscopie. 2. ecran radioscopic într-o cameră obscură portativă, pentru observarea substanțelor fluorescente. (< fr. fluoroscope) Vezi definitia »
TUNOSCÓP, tunoscoape, s. n. (Tehn.) Indicator de acord la tuner. – Din engl. tunoscop. Vezi definitia »
ȘCHIOP, -OÁPĂ, șchiopi, -oape, adj., s. f. 1. Adj. (Adesea substantivat) Care are un picior mai scurt decât celălalt (sau celelalte), căruia îi lipsește un picior; care șchiopătează când merge, infirm sau bolnav de un picior. ♦ P. anal. (Despre obiecte) Care nu se sprijină în egală măsură pe toate picioarele; care nu are stabilitate. ♦ Fig. (Despre versuri) Cu unitățile metrice incomplete; cu imperfecțiuni de ritm sau rimă; nereușit, slab. 2. S. f. Măsură populară de lungime, egală cu distanța de vârful degetului mare până la vârful degetului arătător, când cele două degete sunt îndepărtate la maximum unul de altul. ◊ Expr. De o (sau cât o) șchioapă = mult mai mic (sau mult mai mare) decât normal. – Din lat. *excloppus. Vezi definitia »
FONOSCÓP s. n. instrument medical folosit în fonoscopie. (< engl. phonoscope) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z