Definita cuvantului ramapitec
RAMAPITÉC s. m. maimuță antropoidă fosilă din India, primul hominid, strămoșul cel mai îndepărtat al omului, al liniei care a dus la apariția urangutanului. (< fr. ramapithèque, lat. ramapithecus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu ramapitec
PARSEC parseci, s. m. distanța de la care axa pământului ocupă o secundă de arc de cerc = 3,26 ani lumină. din fr. parsec Vezi definitia »
AUSTRALOPITÉC s.m. Maimuță fosilă evoluată din era terțiară, cea mai apropiată de om. [Pron. a-us-, pl. -ci. / < fr. australopithéque, cf. lat. australis – de sud, gr. pithekos – maimuță]. Vezi definitia »
GALEOPITÉC s. m. mamifer insectivor nocturn din sud-estul Asiei, de mărimea unor pisici, care poate plana datorită unei membrane laterale dintre membre și coadă. (< fr. galéopithèque) Vezi definitia »
ÎNDEMĂNÁTEC, -Ă adj. v. îndemânatic. Vezi definitia »
BEC1 s. n. 1. balonaș de sticlă cu un soclu și un filament în interior, care devine incandescent și luminează, străbătut de un curent electric. 2. mulură la partea de jos a ferestrei, destinată a împiedica prelingerea apei de ploaie pe fațadă. (< fr. bec) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z