Definita cuvantului național
NAȚIONÁL, -Ă, naționali, -e, adj. Care este propriu sau aparține unei națiuni, unui stat, care caracterizează o națiune sau un stat; care se referă la o națiune, la un stat sau le reprezintă; care este întreținut sau instituit de stat; (despre instituții de cultură) în care se vorbește limba națiunii respective. ◊ Șosea națională = șosea care leagă centrele importante ale unei țări și a cărei întreținere se află în seama administrației centrale. [Pr.: -ți-o-] – Din lat. nationalis, fr. national.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu național
TENSIONÁL, -Ă adj. 1. referitor la tensiune (1). 2. referitor la presiunea lichidelor organice. (< fr. tensionnel) Vezi definitia »
DIRECTORIÁL, -Ă, directoriali, -e, adj. Al directorului2, privitor la director2. [Pr.: -ri-al] – Din fr. directorial. Vezi definitia »
ILUVIÁL, -Ă adj. Rezultat prin iluviere; eluvial. [Pron. -vi-al. / < fr. illuvial]. Vezi definitia »
ANTICLINÁL, -Ă s. n. 1. partea convexă a unei cute a scoarței terestre. 2. (biol.) plan de diviziune celulară perpendicular pe axul central. (< fr. anticlinal) Vezi definitia »
PUMNÁL, pumnale, s. n. Armă cu lamă scurtă, cu două tăișuri și cu vârful ascuțit; stilet, jungher. – Pumn + suf. -al (după it. pugnale). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z