Definita cuvantului reabilitate
REABILITÁTE s. f. 1. acțiunea de a (se) reabilita. 2. restabilire, redobândire a bunei reputații. 3. act juridic prin care cineva este repus în drepturile personale pierdute. (< reabilita)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu reabilitate
TEXTUALITÁTE s.f. 1. proprietate fundamentală a textului; ansamblu de caracteristici formale (sintactice), semantice și pragmatice care fac ca o configurație de unități lingvistice (de cele mai multe ori propoziții) să constituie un text. – Sursa: DSL, p.59 (Dicționarul de sinonime al limbii române, Luiza Seche, Mircea Seche, Buc. 1982) [OBS CM: Nu poate fi din sinonime!] Vezi definitia »
LÁPTE, (2) lăpturi, s. n. 1. Lichid alb-gălbui cu gust dulceag, foarte hrănitor, secretat de glandele mamare ale femelelor mamiferelor (care constituie hrana exclusivă a sugarului și a puiului de animal). ◊ Purcel (sau vițel) de lapte = purcel (sau vițel) care nu a fost înțărcat. Lapte-de-pasăre = desert preparat din lapte, ouă și zahăr. (Astron.) Calea-Laptelui = calea lactee, v. lactee.Loc. adj. De lapte = (despre animale) crescut pentru producția de lapte, care produce mult lapte. ◊ Compuse: (Bot.) laptele-câinelui = plantă erbacee răspândită prin locuri necultivate, a cărei tulpină conține un suc lăptos; alior (Euphorbia cyparissias); laptele-cucului = plantă erbacee cu flori galbene, a cărei tulpină conține un suc lăptos; alior (Euphorbia helioscopia); laptele-stâncii = lăptișor. 2. (Rar; la pl.) Diferite sortimente de lapte (1) sau de produse alimentare preparate din (sau cu) lapte. 3. Suc care se găsește în unele plante sau fructe ori se prepară din acestea și este asemănător la aspect cu laptele (1). ◊ Expr. (A fi) în lapte = (despre plante și părți ale lor, mai ales despre cereale) (a fi) necopt, crud. 4. (În sintagmele) Lapte de malț = malț măcinat și amestecat cu apă, folosit la prepararea berii. Lapte de var = amestec de var stins și apă, folosit la zugrăvit și în industrie; apă de var. Lapte de ciment = amestec format din praf de ciment și apă, folosit în lucrările de asfaltare, de construcții etc. – Lat. lac, -ctis. Vezi definitia »
SUPERIORITÁTE s.f. Însușirea și starea a ceea ce este superior; atitudine (trufașă) a celui care se crede superior. [Pron. -ri-o-. / cf. fr. supériorité]. Vezi definitia »
ORIZONTALITÁTE s.f. Starea a tot ce este orizontal. [Cf. fr. horizontalité]. Vezi definitia »
a juca la două capete expr. (pub.) a fi oportunist; a se alia / a încheia înțelegeri cu parteneri ireconciliabili între ei. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z