Definita cuvantului recurent
RECURÉNT, -Ă I. adj. 1. care revine la punctul de pornire; palindromic. 2. (despre boli) care recidivează. ♦ febră ~ă = boală infecțioasă având aceleași simptome ca febra tifoidă. 3. (mat.) serie ~ă = serie al cărei fiecare termen se calculează cu ajutorul termenilor care îl precedă; iterativ (3). II. s. m. f. (jur.) cel care face recurs (1). (< fr. récurrent, lat. recurrens)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu recurent
EPANȘAMÉNT s.n. (Med.) Acumulare de lichide în alte țesuturi sau locuri decât cele obișnuite ale organismului. [< fr. épanchement]. Vezi definitia »
sculă(instrument) pentru curbare tevilor care protejeaza conductorii electrici. ger. bieguung(indoiutură),beugung(indoituraçurbura,difractie) Vezi definitia »
FETIȘIZÁNT, -Ă, fetișizanți, -te, adj. Care fetișizează. – Fetișiza + suf. -ant. Vezi definitia »
RADIODIVERTISMÉNT s. n. emisiune radiofonică de divertisment. (< radio2 + divertisment) Vezi definitia »
AVERTISMÉNT, avertismente, s. n. 1. Înștiințare prealabilă, prevenire, semnal (asupra unui risc sau a unei primejdii). 2. Sancțiune administrativă aplicată unui angajat pentru o abatere disciplinară și prin care se atrage atenția acestuia că va fi sancționat mai aspru la o nouă abatere. ◊ Expr. A da cuiva un avertisment = a atrage atenția cuiva să nu repete o greșeală. ♦ Sancțiune aplicată de arbitru unui sportiv pentru joc neregulamentar și care, la repetarea abaterii, poate fi urmată de eliminarea din joc a sportivului. – Din fr. avertissement. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z