Definita cuvantului redresa
REDRESÁ vb. I. tr. 1. a îndrepta, a aduce (ceva) în poziție, în situație normală. ◊ a readuce o aeronavă în coborâre în poziție de zbor orizontal cu ajutorul comenzilor sau al reacțiilor aerodinamice. 2. a transforma un curent electric alternativ în curent continuu. II. tr., refl. (fig.) a (se) reface. (< fr. redresser)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu redresa
DECOMPENSÁ, decompensez, vb. I. Tranz. și refl. A face să-și modifice sau a-și modifica starea de echilibru funcțional. – Din fr. décompenser. Vezi definitia »
BULVERSÁ vb. I. intr. (Franțuzism) A răsturna cu totul, a întoarce pe dos, a pune în dezordine; a zăpăci, a dezorienta, a tulbura. [< fr. bouleverser]. Vezi definitia »
vărsá (a ~) vb., ind. prez. 1 sg. vărs, 2 sg. verși, 3 vársă; conj. să vérse Vezi definitia »
apăsá (apắs, apăsát), vb.1. A se lăsa cu toată greutatea, a exercita o presiune, a presa. – 2. A copleși, a oprima, a fi supărător. – 3. A cufunda, a adînci. – 4. A întări. – 5. A scoate în relief, a accentua, a sublinia. Lat. *appensāre, de la pensāre, cf. pendĕre-appendĕre (Philippide, Principii, 21; Pușcariu 94; Candrea-Dens., 1349; REW 544; DAR); cf. v. fr. apeser, prov. apesar. Crețu 306 pleca în mod greșit de la un lat. *appressare. Cf. păsa. Der. apăsător, adj. (care oprimă, care copleșește); apăsătură, s. f. (presiune; oprimare). Vezi definitia »
adresa skype Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z