Definita cuvantului relaxare
RELAXÁRE s. f. 1. acțiunea de a se relaxa. ◊ liniștire a nervilor; destindere. ◊ scădere din intensitate a tensiunii dramatice. 2. scădere a tensiunilor interne dintr-un corp, deformația lui rămânând constantă. 3. proces ireversibil prin care un sistem fizic tinde, în anumite condiții, spre starea de echilibru termodinamic, electric etc. (< relaxa)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu relaxare
STRẤNGERE, strângeri, s. f. Faptul de a (se) strânge; strâns1, strânsătură. ◊ Expr. (Cu) strângere de inimă = (cu un) puternic sentiment de teamă, de durere, de regret etc. ♦ (Înv.) Recrutare. – V. strânge. Vezi definitia »
SUPRAEXPLOATÁRE s. f. exploatare nerațională, exagerată. (după fr. surexploitation) Vezi definitia »
REFUGIÉRE s.f. Faptul de a se refugia; refugiu (1). [Pron. -gi-e-. / < refugia]. Vezi definitia »
GALVANIZÁRE s.f. Acțiunea de a galvaniza și rezultatul ei; (spec., tehn.) Acoperire a unui metal cu un strat de zinc. [< galvaniza]. Vezi definitia »
RĂZĂTOÁRE, răzători, s. f. 1. Obiect de forme și de dimensiuni diferite, întrebuințat în bucătărie pentru ras legume, fructe, cașcaval etc.; răzuitoare. 2. Obiect de lemn sau de oțel, în formă de lamă, așezat la intrarea unei case, de care se rade noroiul de pe încălțăminte. – Rade + suf. -ătoare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z