Definita cuvantului releu
RELÉU s. n. 1. aparat, dispozitiv de comandă pentru anumite modificări ale unui sistem tehnic, acționat de variația unor mărimi caracteristice (temperatură, tensiune etc.) ale unui alt sistem tehnic. 2. dispozitiv care retransmite (amplificând) semnalele recepționate. ◊ comunicație între mai multe locuri, făcută cu ajutorul unor stații intermediare de recepție și de retransmisie. 3. mod de înlocuire a cailor pentru anumite drumuri lungi, a câinilor în timpul vânătorii sau a ștafetelor în timpul unei curse; locul de schimb; animalul sau ștafeta. (< fr. relais)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu releu
MICROESÉU, microeseuri, s. n. Eseu (1) scurt. [Pr.: -cro-e-] – Micro1 + eseu. Vezi definitia »
SCANCÉU, scancee, s. n. (Reg.) Sanie cu tălpi scurte, întrebuințată ca a doua sanie la transportarea lemnelor lungi. Vezi definitia »
BLACHÉU, blacheuri, s. n. Bucată (semiovală) de tablă care se aplică pe vârful și pe tocul încălțămintei pentru a le proteja. [Var.: plachéu s. n.] – Et. nec. Vezi definitia »
HIPERBORÉU, -ÉE, hiperborei, -ee, adj., s. m. și f. (Persoană) din regiunea extremului nordic; p. gener. (persoană) de la nord; hiperborean. – Din fr. hyperborée. Vezi definitia »
EPICURÉU, -ÉE adj., s.m. și f. Epicurian. [< lat. epicureus]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z