Definita cuvantului rem
REM s. m. unitate de evaluare a efectului biologic al radiațiilor emise de elementele radioactive, doza primită de un anumit țesut iradiat astfel încât doza absorbită să fie de un rad. (< engl., fr. rem)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu rem
MIXEDEM Formă tipică a hipotiroidiei la adult, caracterizată prin infiltrație mucoidă a pielii și mucoaselor. Mixedemul circumscris este o infiltrație cu mucopolizaharide, de cauză tiroidiană sau hipofizară (deficit de TSH). Mixedemul postoperator apare după ablația chirurgicală a tiroidei. Sursa: Dicționar de medicină Oxford, ediția a 6-a, editura BIC ALL Vezi definitia »
TANDÉM, tandemuri, s. n. 1. Bicicletă pentru două persoane, cu două șei așezate una în spatele celeilalte, acționată de două perechi de pedale. 2. Cilindru compresor mecanic cu doi tăvălugi, egali ca mărime, ca formă și ca greutate. 3. Sistem tehnic acționat din două sau mai multe puncte situate pe direcția mișcării întregului sistem pe direcția mișcării elementului conducător al mecanismului motor. ♦ Mașină-unealtă cu mai multe posturi de lucru pentru operații succesive de prelucrare a aceleiași piese. 4. Fig. Grup de două persoane (nedespărțite). – Din fr. tandem. Vezi definitia »
FANDÉM s. n. masa cititorilor de science-fiction activi, care păstrează contactul prin intermediul fanzinelor și al întâlnirilor. Vezi definitia »
ad valórem (lat.) loc. adj., loc. adv.; abr. a.v. / ad val. Vezi definitia »
EPIFONÉM s. n. exclamație sentențioasă prin care se termină, se rezumă un discurs, o povestire. (< fr. épiphonème) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z