Definita cuvantului monosepal
MONOSEPÁL, -Ă, monosepali, -e, adj. (Bot.; despre flori) Care are o singură sepală; (despre plante) care are florile cu o singură sepală. – Din fr. monosépale.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu monosepal
VASÁL, -Ă, vasali, -e, s. m. și f. (În evul mediu, în apusul Europei) Persoană, stat care se afla în raporturi de vasalitate față de un senior sau de un alt stat; p. gener. supus. ◊ (Adjectival) Persoană vasală. Stat vasal. – Din fr. vassal. Vezi definitia »
NAZÁL, -Ă adj. 1. Relativ la nas, al nasului. 2. (Despre sunetele limbii) Pronunțat pe nas. // s.f. 1. Consoană nazală. 2. (Ist.) Armătură a coifului care apără nasul. [< fr. nasal, cf. lat. nasalis < nasus – nas]. Vezi definitia »
MENSURÁL, -Ă adj. (despre un sistem de notație muzicală) în care se precizează înălțimea și durata sunetelor. (< germ. mensural, lat. mensuralis) Vezi definitia »
Mineral format din clorura bazica de cupruçu 60 la suta Cu.Cristale aciculare,verzi;durit.3. Cuvant din ,,Dictionar de chimie„ elaborat de un colectiv sub coordonarea Dr.Grigore Balanescu.Editura Tehnica-1964 Vezi definitia »
PLURILATERÁL, -Ă adj. multilateral. (< fr. plurilatéral) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z