Definita cuvantului reofob
REOFÓB, -Ă adj. (despre organisme) care evită apele repezi de munte. (< fr. rhéophobe)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu reofob
GALOFÓB, -Ă, galofobi, -e, adj., s. m. și f. (Persoană) care manifestă ostilitate față de tot ceea ce aparține francezilor sau vine de la ei. – Din fr. gallophobe. Vezi definitia »
BOB1 s. n. 1. sanie de metal foarte joasă și îngustă, pentru două sau patru persoane, prevăzută în față cu două patine mobile, condusă cu ajutorul unui volan sau al unor „fise”, la concursuri pe pante special amenajate. 2. sport practicat cu această sanie; bobslei. (< engl., fr. bob/sleigh/) Vezi definitia »
FILOFÓB, -Ă adj. Persoană căreia îi este frică să iubească. [Cf. gr. philos – prieten, phobos – frică]. Vezi definitia »
ȘTIOB, știoburi, s. n. (Reg.) Vas de lemn (de diferite forme și dimensiuni) în care se varsă lăturile. – Din ucr. štovb, štub. Vezi definitia »
HIDROFÓB, -Ă, hidrofobi, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. (Chim.) Care nu se combină cu apa sub nici o formă; care nu se îmbibă de apă, care nu are afinitate pentru apă; hidrofug. 2. S. m. și f. (Med.) Persoană care suferă de hidrofobie. – Din fr. hydrophobe. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z