Definita cuvantului reostricțiune
REOSTRICȚIÚNE s. f. contracție transversală a unui conductor lichid străbătut de curent electric. (< fr. rhéostriction)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu reostricțiune
CONCLUZIÚNE s.f. v. concluzie. Vezi definitia »
SÍNE pron. refl. (Forma accentuată de acuz. pers. 3 pentru toate genurile și numerele; uneori întărit prin „însuși”) 1. (Precedat de prep. „pe” sau înv. „pre”, având funcție de complement direct al unui verb reflexiv) Numai pe sine nu se vede. 2. (Precedat de prepoziții, are funcție de atribut, de complement indirect sau de complement circumstanțial) Păstrează totul pentru sine însăși.Expr. De la sine = fără ajutorul sau intervenția cuiva, prin propriile forțe; din proprie inițiativă. (Substantivat) În sinea mea (sau a ta etc.) = în propria conștiință, în gând. – Lat. se (după mine, tine). Vezi definitia »
SOÁMNE formă verbală în expr. v. TRAGE (IV. 2.). (Fam.) A face ceva cu plăcere, cu multă energie, cu pasiune. ◊ Expr. A trage un (pui de) somn sau a trage la soamne (ori la aghioase) = a dormi adânc. [DEX '98] Vezi definitia »
PROMOȚIÚNE s. f. ridicare a nivelului de viață al claselor defavorizate sau al unui individ la o situație superioară. (< fr. promotion, lat. promotio) Vezi definitia »
NUTAȚIÚNE s.f. v. nutație. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z