Definita cuvantului repera
REPERÁ vb. tr. a marca prin repere; a determina cu un reper. (< fr. repérer)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu repera
DEGIVRÁ vb. I. tr. A înlătura straturile de chiciură sau de gheață formate pe anumite suprafețe (metalice). [Var. dejivra vb. I. / < fr. dégivrer]. Vezi definitia »
ambra,ambreș.f.Substanta ceroasa,bruna-cenusieçu miros de mosc,formata in intestinul unei speci de casalot si care se intrebuinteaza in parfumerie;chilimbarb cenusiu.Ambra galbena=chihlimbar-Din fr. ambre Vezi definitia »
ZBIERÁ, zbier, vb. I. ~ (lat. vĕrrāre < vĕrres (verraco); cf. sp. berr(e)ar, port. berrar; mai puțin prob. din lat. *bēlāre întrucât rezultatul ē > ie nu pare posibil) Vezi definitia »
SUPURÁ vb. I. intr. (Despre țesuturi) A produce și a lăsa să curgă puroi. [P.i. 3 -rează. / < fr. suppurer, cf. lat. suppurare]. Vezi definitia »
ANCORÁ, ancorez, vb. I. 1. Intranz. A lăsa ancora în apă pentru a asigura împotriva valurilor sau a curenților o navă care staționează; p. ext. a se opri din plutire. 2. Tranz. A lega un sistem tehnic de un alt sistem tehnic sau de pământ (pentru a împiedica deplasarea sau răsturnarea lui). – Din ancoră. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z