Definita cuvantului reveiona
REVEIONÁ vb. intr. a petrece revelionul. (< fr. réveillonner)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu reveiona
buna seara VEȘNICÍE, veșnicii, s.f.Durată care nu are nici început, nici sfârșit, care nu se supune nici unei determinări temporale... DURÁTĂ, durate, s.f. Interval de timp in care se petrece, se desfășoară o acțiune; timpul cât durează ceva. Daca durata este interval de timp atunci vesnicia nu este durata. „Veșnicia nu înseamnă timp nesfârșit. Așa ceva nu există, cum nu există spații fără dimensiune. Veșnicia este o stare în care timpul nu mai există (Apocalipsa 10:6). Filosoful Boethius a dat o definiție, în mare, acceptată de Biserica Creștină. Veșnicia este possia totală, simultană și perfectă, a unei vieți complete. Cum a spus gânditorul grec Parmenide>: Veșnicia este întreagă, unică. În veșnicie nimic n-a fost sau va fi. Totul este deodată, complet, continuu.” Vezi definitia »
ANA COMNENA (1083-c. 1153), istoric bizantin. Fiica împăratului Alexios I Comnenul, căruia i-a consacrat opera ei „Alexiada” (evenimentele din anii 1068-1118), izvor prețios și pentru istoria României. Vezi definitia »
MARINÁ vb. I. În gastronomie, a introduce un aliment într-o marinadă pentru a se frăgezi și a se impregna de aromă înainte de a fi gătit sau pentru a fi conservat. – V. marinadă. Vezi definitia »
ETALONÁ vb. I. tr. A marca, a fixa valoarea unei mărimi de măsurat. ♦ A stabili un etalon. [< fr. étalonner]. Vezi definitia »
ÎNCOLONÁ vb. I. refl. (Despre un grup de oameni) A se așeza în coloană; (despre un individ) a-și lua locul în coloană. [< it. incolonnare]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z