Definita cuvantului cont
CONT, conturi, s. n. 1. Socoteală scrisă alcătuită din două părți (debit și credit), care exprimă valoric, în ordine cronologică și sistematică, existența și mișcările unui anumit proces economic pe o perioadă de timp determinată. ◊ Evidența acestor operații. 2. (În expr.) A trece la (sau în) cont = a înscrie la rubrica datoriilor o notă. A cere (cuiva) cont = a da (cuiva) lămuriri asupra faptelor sau intențiilor sale; a se justifica. A ține cont (de ceva) = a avea în vedere, a lua în considerare. Pe cont propriu = pe propria răspundere, în mod independent. În contul (cuiva sau a ceva) = pentru (cineva sau ceva), pe seama (cuiva sau a ceva). – Din fr. compte, it. conto. Cf. germ. Konto.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cont
PEDIMÉNT s.n. (Geol.) Câmpie de eroziune, situată la piciorul munților din deșert și acoperită cu aluviuni. [< fr. pédiment, engl. pediment]. Vezi definitia »
DETONÁNT, -Ă adj. (Tehn.) Producător de detonație, detonabil; exploziv. ♦ Care poate iniția detonația unui exploziv. [Cf. fr. détonant]. Vezi definitia »
DEMACHIÁNT, -Ă adj., s.n. (Produs) care servește pentru demachiere. [Cf. fr. démaquillant]. Vezi definitia »
NEEFICIÉNT, -Ă, neeficienți, -te, adj. Care nu este eficient; ineficace; ineficient. [Pr.: -fi-ci-ent] – Ne- + eficient. Vezi definitia »
comandant de oaste, ofițer ; vechi sfatuitor al regelui, stapanului ; hatmani Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z