Definita cuvantului risturnă
RISTÚRNĂ s. f. 1. parte a primei de asigurare reținută de asigurător în cazul în care asiguratul renunță la asigurare. 2. sumă restituită de vânzător cumpărătorului, care a fost fixată anticipat în raport cu importanța cifrei de afaceri. (< fr. ristourne, it. ristorno)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu risturnă
IDIOPLÁSMĂ s.f. (Biol.) Substanță celulară ipotetică, având un rol deosebit în procesele eredității. [Pron. -di-o-. / < fr. idioplasme]. Vezi definitia »
HIPOTIPÓZĂ s.f. Figură de stil constând în zugrăvirea vie, printr-o acumulare de epitete, a unei întâmplări. [Var. ipotipoză s.f. / < fr. hypotypose, cf. gr. hypo – sub, typoo – a fasona]. Vezi definitia »
ȚIGARÉTĂ, țigarete, s. f. 1. Țigară. 2. Tub mic de chihlimbar, de os, de lemn etc. (îngustat la unul dintre capete), în care se introduce țigara pentru a o fuma; țigaret. – Din germ. Zigarette. Vezi definitia »
PIRODINÁMICĂ s. f. parte a dinamicii care studiază modul de acțiune a pulberii în gurile de foc. (< fr. pyrodynamique) Vezi definitia »
PICNISÓNDĂ s. f. aparat pentru determinarea densității apei marine la diferite adâncimi. (< fr. pycnisonde) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z