Definita cuvantului rodaj
RODÁJ s. n. 1. suprafinisare, cu ajutorul unui abraziv, a suprafețelor de contact în mișcare a două piese metalice asociate în funcționare. 2. operație prin care anumite mecanisme, (organe de) mașini etc. sunt supuse la diferite regimuri de funcționare, pentru a se obține o ajustare și o rectificare cât mai bună a suprafețelor de contact ale pieselor. (< fr. rodage)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu rodaj
CUBÁJ s.n. Determinare a volumului unui corp, al unei încăperi etc.; cubare; (p. ext.) volumul unui corp, al unei încăperi etc. [< fr. cubage]. Vezi definitia »
DRAGÁJ s.n. Săpare sub apă cu ajutorul dragei; dragare. [Cf. fr. dragage]. Vezi definitia »
ZEȚÁJ, zețaje, s. n. Metodă de separare sau de concentrare a minereurilor sau a cărbunilor sfărâmați cu ajutorul unui curent de apă, pentru a obține depunerea componenților în ordinea greutății lor specifice. – Din fr. setzage. Vezi definitia »
BANDÁJ, bandaje, s. n. 1. Fâșie de pânză sau tifon utilizată la fixarea și protejarea unui pansament sau la imobilizarea unei părți bolnave a corpului. ♦ Cerc de oțel elastic îmbrăcat în pânză și cu o perniță la capat, care apasă pe locul unei hernii inghinale. ♦ Fâșie de pânză cu care boxerii își înfășoară pumnii și peste care își pun mănușile. 2. Îmbrăcăminte inelară de oțel sau de cauciuc care se montează pe obada unei roți de vehicul pentru a o feri de degradare. ♦ Îmbrăcaminte în forma unei benzi înfășurate pe o țeavă, pe o vargă de metal etc. – Din fr. bandage. Vezi definitia »
TELESCOPAJ, telescopaje, s.n. V. telescopare. – Din fr. télescopage. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z