Definita cuvantului romanofon
ROMANOFÓN, -Ă adj., s. m. f. (vorbitor) de limbă romanică. (< roman/ic/ + -fon2)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu romanofon
-TRON Element secund de compunere savantă care introduce în termeni sensul de „tub cu vid, accelerator de particule atomice”. [< engl. -tron]. Vezi definitia »
DACRÓN s. n. fibră sintetică de fabricație americană. (< amer., fr. dacron, n. com.) Vezi definitia »
PENÓN s.n. Flamură triunghiulară purtată de cavaleri în vârful lăncii. [< fr. pennon]. Vezi definitia »
Pantalon are conform definitiilor dvs. origine franceza. Poate noi l-am importat din Franta insa eu stiu ca este venetian la origine. Pantalonul a fost inventat de venetieni si oriunde mergeau in lume si deschideau un magazin de pantaloni isi afisau simbolul Venetiei, leul. Astfel de la „pianta” plus „leone” adica „locul cu leu” se naste „pantaloni”. Revine apoi si ca un personaj al Commedia dellárte, Pantalone, caracter tipic venetian – negustor, amorez, luxos – imbracat intr-un fel de costum intreg rosu mulat pe corp, ce recita poezii in piete. Deci si el un „pantalonar”. Se poate sa gresesc, nu sunt de specialitate, sunt doar fascinat de etimologie. Vezi definitia »
SALÓN, saloane, s. n. 1. Încăpere într-o locuință destinată primirii musafirilor. 2. Sală în care au loc festivități, baluri, serbări publice etc. ♦ Sală în care se organizează expoziții periodice de pictură, sculptură etc.; p. ext. expoziția din această sală. ♦ Reuniune cu caracter cultural, artistic, monden etc. 3. Cameră cu mai multe paturi, în care sunt ținuți și îngrijiți bolnavii într-un spital. – Din fr. salon. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z