Definita cuvantului rozacee
ROZACÉE1 s. f. pl. familie de plante dicotiledonate, lemnoase și erbacee, cu staminele inserate pe caliciu: trandafirul. (< fr. rosacées)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu rozacee
RUBIACÉE s. f. pl. familie de plante dicotiledonate, lemnoase sau erbacee, cu frunze înguste în mănunchi și cu flori hermafrodite gamopetale, dispuse în racem sau cimă. (< fr. rubiacées) Vezi definitia »
ECVISETACÉE s. f. pl. familie de plante erbacee criptogame vasculare, cu frunze foarte mici, solzoase, și care se înmulțesc prin spori: equisetum. (< fr. équisétacées) Vezi definitia »
LILIACÉE s. f. pl. familie de plante monocotiledonate, erbacee și lemnoase: crinul. (< fr. liliacées) Vezi definitia »
ROZACÉE, rozacee, s. f. (La pl.) Familie de plante dicotiledonate lemnoase și erbacee din care fac parte specii cultivate (trandafirul, mărul, cireșul etc.), precum și păducelul, măceșul, scorușul etc.; (și la sg.) plantă care face parte din această familie. [Pr.: -ce-e] – Din fr. rosacée. Vezi definitia »
FARMACOPÉE, farmacopei, s. f. Manual oficial, cu caracter normativ, folosit în practica farmaceutică, conținând descrierea și indicațiile pentru controlul celor mai importante substanțe și formule farmaceutice, cu scopul de a îndruma prepararea, conservarea și întrebuințarea medicamentelor. – Din fr. pharmacopée. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z