Definita cuvantului saliniza
SALINIZÁ vb. tr., refl. (despre sol) a face să devină, a deveni salin; a se îmbiba cu săruri solubile pe care le conține în soluție apa de irigare. (< fr. saliniser)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu saliniza
TEHNICIZÁ vb. tr. a da un caracter (exclusiv) tehnic. (< tehnic + -iza) Vezi definitia »
BRONZÁ vb. I. 1. tr. A acoperi cu un strat de bronz sau de vopsea de bronz (un obiect etc.) 2. tr., refl. A (se) pârli, a (se) înnegri, a (se) colora (la piele) ca bronzul. [Cf. fr. bronzer, it. bronzare]. Vezi definitia »
ORGANIZÁ vb. I. tr. a orândui, a așeza, a coordona activitatea unui stat, a unei instituții, grup social etc., astfel încât să funcționeze organic. ◊ a pregăti temeinic o acțiune etc. II. refl. a proceda metodic și ordonat în acțiunile sale. (< fr. organiser) Vezi definitia »
CANALIZÁ vb. I. tr. 1. A îndrepta (o parte dintre) apele unui râu pe o albie artificială, destinată navigației, irigării etc. 2. (Fig.) A îndrepta ceva într-un anumit sens, în vederea unui scop anumit. 3. A înzestra (un oraș, o construcție etc.) cu canale de scurgere pentru evacuarea apelor uzate. [< fr. canaliser]. Vezi definitia »
EPICLEZA, epiclezii, s.f. 1.Rugaciune prin care Biserica implora puterea divina pentru ca ofranda credinciosilor sa devina Trupul si Sangele lui Cristos si pentru ca Ostia nepatata sa fie spre mantuirea celor care o vor primi la Impartasanie Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z